Miks tuleks esimesel kohtingul arve alati pooleks teha?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Esimese kohtingu üks piinlikumaid hetki on tihtipeale arve maksmine. Kuidas aga peaks sellises olukorras käituma?

Tänapäeval ei tohiks keegi arvata, et õige on, kui arve maksab mees, sest selline arusaam on aegunud ja vanamoodne, kirjutab Elite Daily. Kuidas keegi sellises olukorras käitub oleneb kasvatusest, maailmavaatest või ka lihtsalt hetkeolukorrast. Mõned eelistavad isegi täpselt oma toidud ja joogid arvelt kokku lugeda, et siis ainult enda osa eest maksta, teised jällegi teevad arve lihtsalt pooleks, kolmandad aga ei pööra sellele liigset tähelepanu ja maksab see, kes esimesena seda pakub või jõuab.

Sellegi poolest võib ühe osapoole maksmine tekitada ebamugavust hiljem, kui näiteks minnakse järgmisele kohtingule. Iseenesest on ju žest teise eest maksta igati tore ja vaevalt, et keegi sellega vanu soorolle ja ebavõrdsust üritab rõhutada, kuid olulise sümboolse aktina mõjub see ikkagi.

Seega kõige mõistlikum oleks ikkagi arve kaheks jagada. See variant ei tekita liigselt piinlikkust ning päästab ka tšekil näpuga järje ajamisest, et mida keegi sõi. Peale selle peaks alati arvestama olukorraga, et kohting ei lähe nii hästi ja siis on veel vähem mõtet otsi lahtiseks jätta.

Peab aga nentima, et isegi tänapäeval leidub mehi või naisi, kes võivad n-ö välja tegemist valesi tõlgendada või tunda ennast solvatuna. Seega kõiki neid faktoreid silmas pidades on kõige mõistlikum küsida arve ja see lihtsalt pooleks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles