Kuus asja, mida introverdid südamest vihkavad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Arvatakse, et inimesed jagunevad kaheks: introvertideks ja ekstravertideks. Et meid ümbritsevaid inimesi paremini mõista, on hea teada, mis teatud inimtüüpidele meeldib või siis üldse peale ei lähe.

David Wolfe toob välja kuus asja, mida introverdid südamest vihkavad.

  1. Rahvarikkad kohad. Kui sul veab, õnnestub sul introverti veenda kaasa tulema kontserdile või kinno. Nad naudivad elamust, aga kohe kindlasti ei naudi nad rahvahulka. Nad on rõõmsad, et saavad sinuga aega veeta, kuid salamisi tahaksid nad seda teha nii, et kedagi teist poleks läheduses.
  2. Telefoniga rääkimine. Kui introvert kuuleb oma telefoni helisemas, ei julge nad kõnet vastu võtta. Seega – kui on mingi tõeliselt kiire asi või hädaolukord, siis helista talle, muul juhul saada aga sõnum või e-kiri.
  3. Lärm. Introverdid naudivad seda, kui kuulevad iseenda mõtteid ning nad leiavad hingerahu vaikses keskkonnas. Neil on lihtsam keskenduda ja olla produktiivsem, kui lärm puudub.
  4. Sotsiaalsed üritused. Olgu selleks happy hour kolleegidega või sõbra sünnipäev – kui introvert peab olema seltskonnas inimestega, keda ta hästi ei tunne, tekitab see neis ärevust.
  5. Kui neile öeldakse, et nad on «liiga vaiksed». Introverdid ei tunne, et nad peaksid välja ütlema iga mõtte, mis neil tekib või jagama iga emotsiooni. Seega pole kunagi okei neile öelda, et nad on «liiga vaiksed» lihtsalt seetõttu, et nad käituvad sinust erinevalt.
  6. Small talk. Introverdid ei saa aru small talk’i mõttest. Nende jaoks on tegemist pealesunnitud vestlusega.

Introvertsus on iseloomujoon, mida sageli valesti mõistetakse. Kui sa aga mõistad, mis neile meeldib ja mis mitte, on lihtsam ka introverdiga sidet luua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles