Kogu Eesti mullitab. Arter maitses kodumaiseid kihisevaid jooke

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kodumaiste vahuveinides ja siidrites on elegantsi ning stiili," ütleb sommeljee Kristel Nõmmik veinipoes, mis ühtaegu ka õpi- ja koolitustuba.
"Kodumaiste vahuveinides ja siidrites on elegantsi ning stiili," ütleb sommeljee Kristel Nõmmik veinipoes, mis ühtaegu ka õpi- ja koolitustuba. Foto: Liis Treimann

Homme on põhjust isamaa terviseks klaase kokku kõlistada. Millist vahujooki pidupäeval pokaalidesse kihisema valada, on paljus maitse asi. Võtsime sommeljee ja Carpe Vinumi Promenaadi veinipoe-stuudio perenaise Kristel Nõmmikuga maitsta valiku eestimaiseid vahuveine ja siidreid.

Põgus luureretk pisematesse joogipoodidesse ja suurematesse supermarketitesse pärast hiljutist Eesti joogi festivali vaid kinnitas, et kohalike joogimeistrite seas oleks justkui leek lahti: väikseid õlle-, siidri-, veini- ja kangema napsi kööke tuleb aina juurde.

«Liiati on jookide maitse ja kvaliteet teinud mõne viimase aastaga muljet avaldava hüppe parema poole,» tähendab värskelt avatud veinipoe-stuudio perenaine Kristel Nõmmik. Sestap polegi ka Eesti sajanda sünnipäeva tähistamiseks väärikat kodumaist vahuveini või siidrit sugugi keeruline leida. Need on stiilsed ja omanäolise käekirjaga, neis peegeldub meie vähese päikesega põhjamaine kliima, mis ei anna pikka järelküpsemisaega ja saak on väiksema suhkrusisaldusega. Viimane tuleb kihisevatele jookidele isegi kasuks, tehes need elegantsemaks ja kargemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles