Populaarsed plekieemaldusmeetodid, mis tegelikult teevad plekid hullemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Oled kuulnud, et punase veini plekile peaks ohtralt soola panema või pleki ilmudes hõõrud seda kuuma vee all? Siin on kõige suuremad vead, mida plekkide eemaldamisel teha saad.

Sool punasele veinile

Paljud on kuskilt võtnud pähe nipi, et punase veini plekile tuleb panna peale soola. Tegelikkuses võib see veinipleki jäädavalt materjali jätta.

Kuum vesi

Kuuma veega hõõrumine võib süvendada pleki tugevust. Eriti kehtib see vere ja okse puhul. Alati loputa plekki igaks juhuks kõigepealt külma vee all.

Hõõrumine

Tugev pleki hõõrumine võib visuaalselt eemaldada pleki, kuid kahjustab riide materjali. Patsuta õrnalt plekke tugeva hõõrumise asemel.

Seep

Uskumatu, aga seep võib olla plekkide eemaldamisel sinu suurim vaenlane. Kallates seepi otse plekile, võib see plekki tugevdada. Eriti kehtib see kohvi, tee ja punase veini plekkide puhul. Eksperdid soovitavad enne seebi lisamist plekki vee all loputada.

Liiga palju plekieemaldit

Kui ujutad pleki vahendiga üle, on seda raske loputada ning see ei pruugi korralikult kuivada. Õige oleks kanda plekile väike kogus plekieemaldit, seejärel puhastada ning korrata seda kuni plekk on kadunud.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles