Aastapäev telepurgis – mida vaadata?

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva tähistab suurem osa rahvast koduses tugitoolis: pere koos, lookas laud ees ja helendav ekraan meelt lahutamas. Ja tore on – omamoodi koosolemise vorm ju seegi! Hingeliigutavalt isamaalist programmi pakutakse sel päeval tõesti rikkalikult. Aga mida vaadata? Kus kanalis on eetris parimad palad? Arter tegi eelluuret.

7.30 ETV: Lipuheiskamine. Vabast päevast hoolimata tasub vara üles tõusta ja teha Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul väike värskendav valveseisang. Taustaks vaata lipu heiskamist Pika Hermanni torni, kuula iseseisvusmanifesti Panso preemia laureaadi Priit Põldma esituses ning mõnusalt mürisevat meestelaulu. Tuleb see vast hea päev!

Lipuheiskamine. Pidulik algus päevale.
Lipuheiskamine. Pidulik algus päevale. Foto: Erik Prozes

8.35 Kanal 11: Trennispikker. Mõtle palun ees ootavale pidusöögile ja kui sa ennast ka iial enne liigutanud pole, siis tee seda täna! Eesti vajab terveid ja tugevaid poegi ja tütreid.

9.20 ETV: «Nimed marmortahvlil». Nüganeni legendaarne sõjadraama, mille peale iga õige eestlane liigutusest ohkab. Seda lihtsalt peab vaatama.

10.55 ETV: Kaitsejõudude paraad Tallinnas. Seda ei juhtu iga päev, et sada ühikut sõjatehnikat ja üle tuhande mundrikandja linnast läbi marsib. Fännid jälgivad asja muidugi kohapeal, kuid üle Eesti paistab paraad ka ekraani vahendusel kenasti kätte.

12.15 ETV+: «Viimne reliikvia». «Üle kõige on maailmal vaja üht vaba last!» Pole oluline, et film on eestlastel lausehaaval peas, alati on liigutav seda taas üle vaadata. Mitmedki mõtted sealt lihtsalt ei aegu.

Viimne reliikvia
Viimne reliikvia Foto: Kaader filmist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles