MEENUTAME ⟩ Need on presidendi vastuvõtu läbi aegade kõige meeldejäävamad kleidid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy

Täna tähistab terve Eesti - kätte on jõudnud Eesti Vabariigi 103. aastapäev. Pikisilmi oodatakse nii lipuheiskamist kui ka kiluleiba. Meenutame meeldejäävamaid kleite läbi aegade.

Meie aga kaevusime minevikku ning käisime läbi pildipangad, et üles leida kõige meeldejäävamad kleidid, mis rahva ette läbi meie lühikese, kuid värvika ajaloo toodud.

Pärast tundidepikkust pildigaleriides sumamist võime end juba üsna headeks kleidiekspertideks pidada ning omalt poolt vähe nõugi anda neile, kes ehk kutse riigi esinduspeole saanud, kuid veel mõtisklevad, mida selga panna.

Tuhanded ja tuhanded kleidid hiljem võime kindlalt öelda:

  1. Metallik-riide kannavad välja vähesed. See kipub ka kõige kaunima figuuri ümber trikke tegema ning kui fotograaf sind veel poole kõndimise pealt pildile püüab, siis võid olla kindel, et midagi meelitavat sinust mälukaardile maha ei jää. Samas aga on läikkangad ja litrid jätkuvalt moes, nii et me ei ütle, et neid peaks täiesti vältima, küll aga tasub enne hoolega lõiget valida.
     
  2. Eestlased, maailmas on rohkem värve kui sinine, must ja valge! On alati südantsoojendav näha, kui musta massi vahele on keegi värviline lilleke end sättinud. Kollane jääb silma kõige paremini, kuid ka lihtsamad sini-must-valged lahendused silitavad patrioodihinge nii mõnusasti. Must on ehk väga kindla peale minek, kuid nii ko-hu-ta-valt igav! Samas ei tasu karta ka julgeid värve ning eriti toredalt mõjuvad rahvariided.
  3. Aksessuaaridega ei tasu üle pingutada. Sallid-kindad-sumadanid ja uhked soengud jäävad küll kleidimassi seast silma, kuid ka siin tasub olla väga ettevaatlik selles osas, kuidas neid kanda. Targem on järgida etiketti ning mõistlikku stiilitaju kui et kuhjata endale külge rohkelt ehteid ja aksessuaare.

  4. Ka mehed võiksid rohkem pingutada. Pole ju raske end kaaslasega koordineerida - õiget värvi taskurätik või mõni vimkaga pintsak, miks mitte! Siin tasub vaadata eeskujuks meie noorema põlvkonna kultuuritegelaste poole. Nii Chalice kui ka näiteks Silver Sepp on väga andekalt ja stiilselt end punasele vaibale presidenti kätlema sättinud.
     
  5. Kihtide mugavus võib olla petlik. Võib ehk tunduda, et kihilised ballikleidid peidavad kehast neid osi, mida tahaks peita ning loovad illusiooni pidulikkusest, kuid taas tuleb tõdeda, et kui sa terve õhtu ei plaani müürilillena vaguralt seina ääres seista ning liigutada kavatsed, siis võivad kõik need kihid pidulikkuse asemel luua hoopis Kört-Pärtli särgi meeleolu.

Sõbranna esimese versiooni sellest artiklist 20. veebruaril 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles