Moeloojad annavad vastuvõtule minejatele nõu: nähke kindlasti oma välimusega vaeva!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV99. Aasta suurpere vanemad Janne ja Peeter Aan. Janne kannab Mammu couture kleiti.
EV99. Aasta suurpere vanemad Janne ja Peeter Aan. Janne kannab Mammu couture kleiti. Foto: Erlend Štaub

Mida peaks silmas pidama, kui oled kutsutud presidendi vastuvõtule?

Tallinn Dolls soovitab igal persoonil jääda truuks enda karakterile. «On tore vaadata, kui kultuuriinimesed riietuvad vabamalt ja mängivad disainipiiridega julgemalt. Alati on olnud põnev jälgida Signe Kivi mõttekäiku kostüümivalikul, sest talle kui kunstnikuhingele ongi palju enam lubatud,» kiidab Tallinn Dollsi brändijuht Mari Martin.

Poliitikutel ja ametnikel soovitavad Tallinn Dollsi eksperdid aga pigem jääda klassikaliste lõigete juurde, mida vürtsitada kas kauni tooniga või väikeste detailidega. «Eestimaa kargus, lihtsus ja vaoshoitus on kombinatsioon, millega mööda ei saa panna.»

Moelooja Maria Tammeorg, kes on brändi Mammu Couture taga, ütleb, et moes on ikka ja jäädavalt etiketikohased ja presidendi vastuvõtule väärilised glamuursed kleidid. Tammeorg annab nõu: «Nähke vaeva oma välimusega: soeng, meik, kleit! Kuulake oma ala proffide nõuandeid, nemad ei lase teil minna ballile välimusega, milles peaksite ennast ebamugavalt või koledalt tundma. Tegemist on ikkagi ühe pidulikuma sündmusega Eestis!»

Üldine moepilt on julge

Stilist Karolin Kuusik paneb südamele, et ettevalmistusi tuleks teha varakult. «Kindlasti võiks juba varakult läbi mõelda, et mida kanda ülikonna või kleidi peal saabumishetkel,» paneb Kuusik südamele. «Kas oled ikka karusnaha kandja või võtad modernsema suuna moodsa mantli näol? Meestel piisab näiteks ainult ka sallist, kui tundub, et õiget mantlit käepärast ei ole. Veel soovitaks minna mugavate jalanõudega. Vähesed jalanõudest paistavad välja, kuid nende mugavus on õhtu õnnestumise aluseks.»

Sõbranna avaldas artikli esmakordselt 20. veebruaril 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles