Retseptisoovitus: värvilised suverullid rohelise dipikastmega

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Värvilise toidu puhul võib kindel olla, et selle seest võimalikult palju erinevaid kasulikke aineid kätte saab, lubab toidublogija Kadri Raig, kes julgustab riisipaberiga rulle tegema.

Kui riisipaberi rullimise käppa saad, siis on suverullide tegemine ülilihtne. Trikk on selles, et paberit ei tohi liigselt leotada, vaid ainult nii palju, et seda kerge vormida oleks. Kui lasta sel liigselt pehmeneda, siis muutub riisipaber liiga hapraks. Kui see selge, siis ülejäänu on lihtsalt hakkimine ja rullimine. 

Vaja läheb:

  • 10 lehte riisipaberit
  • Veerand punast kapsast (umbes 300 g)
  • 1 suurem porgand
  • 1 küps mango
  • 1 küps avokaado
  • Salatilehti
  • Peotäis koriandrit

Dipikaste

  • 1 väiksem küps avokaado
  • 2 spl Kreeka jogurtit
  • 1 jalopeno (või vastavalt maitsele)
  • 0,5 laimi mahl
  • 1 väike sibul
  • Peotäis koriandrilehti- ja varsi
  • Pisut soola

1. Lõika kogu täidisekraam tükkideks. Kapsas-porgand ribadeks, mango ja avokaado jämedamateks kangideks.

2. Leota riisipaberilehte pisut leiges vees nii, et see pehmeks muutuks, aga ära seda liialt läbi leota. Siis laota see lõikelauale ning säti selle keskele kuhi täidisekraami. Keera rull tihedalt pooleldi kokku, siis tõsta otsad kokku ning rulli rull lõpuni.

3. Korda sama kõigi ülejäänud paberite ning täidisega.

4. Serveeri kohe koos kastmega või võta tööle lõunaks kaasa.

5. Kastme jaoks viska kõik ained kaussi ning surista saumikseriga ühtlaseks.

6. Maitse ja vajadusel lisa veel soola või laimimahla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles