Viis teadusikult tõestatud viisi, kuidas paremini magada (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Uni on inimesele väga oluline, kuna sellest sõltub ka ülejäänud organismi töö. Kui sa oled üks neist, kes kannatab unehäirete all, siis loe seda!

  1. Ava aken. Halb ventilatsioon võib olla üks põhjusi, miks sa halvasti magad, kirjutab Prevention. Talvel aitab ka, kui magamistoa uks lahti jätta.
  2. Lase koduloomad magamistuppa. Seda saab küll soovitada neile, kellel juhuslikult koduloomi on, aga uuringud näitavad, et koerte või kassidega ühes toas magamine mõjub unele hästi.
  3. Mõtle välja põhjus, miks hommikul üles ärgata. Teadlased on leidnud, et une kvaliteeti mõjutab ka meie meeleolu ja mõtted. Kui sa häälestad ennast sellele, et sul tuleb homme hea päev, siis sa magad ka paremini.
  4. Söö õhtul pähkleid. Pähklid sisaldavad aineid, mis aitavad uinuda.
  5. Ära ole arvuti või telefoniga voodis. Arvutiekraanilt tulev sinine valgus vähendab melatoniini ehk n-ö unehormooni tootlust. Kui sul siiski on vaja õhtul arvutiga tööd teha, siis kasuta spetsiaalseid prilliklaase või kuvarikatet. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles