Tervisest pakatavad toiduained, mis peaks olema igas köögis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mykola Lunov / Panther Media / Scanpix

The Detox Kitcheni looja Lily Simpson jagab soovitusi, mis toiduained kindlasti igas köögis peaks olema. Need on tervislikud, maitsvad ja lihtsad kasutada.

Munad

Keedetud, praetud, pudruna – kiire, lihtne ja väga kasulik. Lisaks hoiab pikalt täiskõhutunnet.

Seemned

Päevalilleseemned või kõrvitsaseemned sobivad hästi näiteks salatisse. Kasulikud ning nendes sisalduvad kiudained hoiavad seedimise korras.

Maguskartul

Maguskartul ehk bataat on üha rohkem jõudmas ka meie söögikohtadesse. Erinevaid vitamiine täis köögivili on hea asendus tavalisele kartulile.

Pruun riis

Kiudaineterikas pruun riis sobib hästi salatitesse või liha kõrvale. Pruuni riisi eelistatakse enamjaolt seetõttu, et seda on vähem töödeldud kui valget riisi. Seega on alles paljud kasulikud toitained, mida valgest riisist ei saa.

Lillkapsas

Mõnus köögivili, millest teha püreesid, suppe või panna õhtul lauale hoopis dipikastmega.

Avokaado

Tervisest pakatav avokaado on tuntud oma vitamiinirohkuse, antioksüdantide, tervislike rasvhapete ja veel nii mõnegi tervisele olulise kasuteguri tõttu.

Koriander

See maitsetaim on lisaks toidu maitsestamisele abiks seedehäirete, kõrge vererõhu ja põletike korral. Lisaks on koriander tugev afrodisiaakum.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles