Taimetarga «võluretsept»: tervistav kanasupp

FOTO: PantherMedia / Scanpix

Üks õige kanasupp ilma loorberita pole päris see! Praegusel haigustehooajal aga on see supiretsept asendamatu.

Koostisained:

  • 1 terve kana
  • porgand, sibul, kartul, sool, pipar, loorber

Valmistamine

  • Pane ette valmistatud kana külma veega keema, nii et kana on veega kaetud
  • lase keema tõusta ja koori vahtu, kuni seda enam ei tule,
  • lisa porgand, sibul, (seller), mõni tera pipart, leht või kaks loorberit, soola
  • keeda, kuni kanaliha on luudelt lahti
  • kurna leem, tõsta kana ja juurvili eraldi, eemalda ärakeenud sibul (kes soovib)
  • koori vahepeal kartulid ja tükelda, lisa selgele leemele, keeda pehmeks
  • lase kanaliha natuke jahtuda, eemalda luudelt ja tükelda, lisa leemele, tõsta potti tagasi ka keenud porgand
  • lase natuke veel keeda, maitsesta maitserohelisega
  • soovi korral võid lisada riisi või nuudleid või klimpe (aga ei pea).

Loe ka neid

Tagasi üles