Taimetarga «võluretsept»: tervistav kanasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Üks õige kanasupp ilma loorberita pole päris see! Praegusel haigustehooajal aga on see supiretsept asendamatu.

Koostisained:

  • 1 terve kana
  • porgand, sibul, kartul, sool, pipar, loorber

Valmistamine

  • Pane ette valmistatud kana külma veega keema, nii et kana on veega kaetud
  • lase keema tõusta ja koori vahtu, kuni seda enam ei tule,
  • lisa porgand, sibul, (seller), mõni tera pipart, leht või kaks loorberit, soola
  • keeda, kuni kanaliha on luudelt lahti
  • kurna leem, tõsta kana ja juurvili eraldi, eemalda ärakeenud sibul (kes soovib)
  • koori vahepeal kartulid ja tükelda, lisa selgele leemele, keeda pehmeks
  • lase kanaliha natuke jahtuda, eemalda luudelt ja tükelda, lisa leemele, tõsta potti tagasi ka keenud porgand
  • lase natuke veel keeda, maitsesta maitserohelisega
  • soovi korral võid lisada riisi või nuudleid või klimpe (aga ei pea).
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles