Märgid, et oled end üle treeninud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Mõõdukas trenn on tervisele vajalik, kuid tihti kiputakse trenniga minema äärmustesse. Kuidas saada aru, et oled läinud enda treenimisega üle mõistliku piiri?

1. Sa jõuad vaevu treeningu lõpetada

Kui oled oma lihaseid üle koormanud, on raskusi isegi tavapäraste korduste lõpetamisega. Kui puhanuna on aeg-ajalt hea end proovile panna ning teha nii palju kordusi kui suudad, siis see peakski olema ainus kord, mil tunned, et sa lihtsalt ei jaksa rohkem teha. Kui tunned seda tunnet tavapärase trenni ajal, oled enda organismi ära kurnanud.

2. Surud oma keha maksimumini iga treeningsessioon

On oluline anda oma kehale piisavalt puhkust pärast kõrge intensiivsusega treeninguid või raskustreeningut. Kombineeri raskemad treeningud kergematega.

3. Sa sipled voodis ega saa öösel und

Kui öine uni on sind viimasel ajal maha jätmas, võib see olla märk sinu murelikust närvisüsteemist. Murelik seetõttu, et ta on endiselt selles võitlusvaimus, kuhu treening ta ajanud on. Sinu keha stressitase on ka öösel kõrgel tänu liigsele intensiivsusele. Kuigi treening põhjustab kehas positiivset stressi, on see siiski stress.

4. Jääd tihti haigeks

Stressihormoon, mis treeningul vallandub, nõrgendab pikapeale ka immuunsüsteemi. Seega oled haigustele vastuvõtlikum.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles