Ajurveeda meetod, kuidas õigesti vett juua

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Igaüks teab, et päevas tuleb juua vähemalt kaheksa klaasitäit vett, et ei tekiks veepuudust. Vähem räägitakse aga sellest, kuidas tegelikult jooma peab.

Ajurveeda õpetuse järgi on selleks kindel meetod, kirjutab pure Wow. Selle asemel, et külma vett pikemalt mõtlemata endale sisse kaanida ja sellega oma organismi šokeerida, tuleks vett juua aeglaselt, väikeste lonksude haaval.

Ajurveeda ekspertide sõnul peab isegi vee joomine olema teadlik ja sihilik tegevus, sest nii on see kehale kasulikum. Samamoodi, nagu on kasulik rahulikult süüa ja oma toit hoolikalt läbi närida, et saaksid paremini keskenduda keha märguannetele ja täiskõhutunde tekkimisele.

Nimelt on ajurveeda õpetuse järgi väga oluline hoida keha lõõgastunud olekus, et vähendada keha stressitaset, sest nõnda töötavad organid tõhusamalt. Seetõttu ei maksa end külma veega ehmatada. Pigem joo sagedasti väikeseid lonkse võttes hoopis toasooja vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles