Dokumentaalnäidend: avameelselt abielust

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirjo Levandi ja Külli Reinumägi. Pildilt puudub kolmas abielupaaride küsitleja Eva Kalbus.
Pirjo Levandi ja Külli Reinumägi. Pildilt puudub kolmas abielupaaride küsitleja Eva Kalbus. Foto: Mihkel Maripuu

Lahku minna on kerge, aga koos elada kunst. Just niiviisi vastas teatritrupi Oma Lava küsitlusel osalenud Valve. Üks paljudest abieluinimestest, kes soostus endast näitlejatele avameelselt rääkima. Küsitlusest sündis dokumentaalnäidend, mille pooled etendused on tegijate suureks rõõmuks juba välja müüdud.

Näitlejad Pirjo Levandi ja Külli Reinumägi on kaks kolmest naisest, kes abieluinimesi vastvalminud lavastuse tarbeks küsitlemas käisid, ja Levandi osutab Reinumäele kui kogu projekti «emale», kes neist esimesena abielu teemal südant valutama hakkas.

«Ma olen ju Eesti riigi kodanik ja jälgin, mis toimub, millest räägitakse ja mida arutatakse,» põhjendab Külli Reinumägi, endine draamateatri näitleja ja praegune vabakutseline, kes Oma Lava-nimelist ühendust juba aastate eest juhtima asus. «Mulle tundus, et me ei mõista abielu tähendust, ei adu, mis see õigupoolest on, ei taipa selle olemust – ja et ehk võiks ja peaks sellest rääkima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles