Parim värv, mis silmad ilusti esile toob

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui silmad on hinge peegel, siis laud on nagu kardinad. 

Sõltumata silmavärvist või nahatoonist võid tegelikult kanda mis tahes värvi lauvärvi. Kõige sobivama varjundi või tooni leiad aga siis, kui vaatad oma jumet, kirjutab The List. Näiteks sinine lauvärv on alati hea valik, kuid mõnele sobib paremini elektrisinine ja mõnele meresinine. Kui tahad, et silmad tuleks tõesti esile, siis viska pilk värviringile.

Alati on värve, mis just silmavärvi paremini esile toovad. Vali see värv, mis on värviringis sinu silmavärvi vastas.

Värviring.
Värviring. Foto: Panther Media/Scanpix

Muidugi ei ole inimestel ererohelisi, punaseid või kollaseid silmi, kuid selle järgi saad paremini aimu, mis võiks olla see õige värv sinu silmavärvi esile toomiseks.

Pruunid silmad toovad seega paremini esile sinise, rohelise ja kuldse varjundiga lauvärvid. Sinised silmad hakkavad juba iseenesest paremini silma, mistõttu ei vaja nende meikimine väga julgeid värvitoone. Pigem võiks need esile tuua sooja varjundiga oranžikas-kuldse lauvärviga. Hästi sobivad ka hall, roosa ja vasekarva silmavärv. Rohelised silmad aitab hästi esile tuua lilla.

Pähkelpruunidele silmadele on vastandvärvi raske leida, sest tavaliselt on sellised silmad väga kirjud ja peidavad endas mitut tooni. Kuldse, pronksja ja rohelisega on aga raske mööda panna. Samuti võid proovida lillat ja erinevaid pruune toone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles