Kaheksa nõuannet meestele, kuidas kedagi edukalt maha jätta

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Pole mingit viisi seda ilusalt öelda: lahkuminekud on nõmedad. Pole tore, kui sind maha jäetakse, aga pole tore olla ka see osapool, kes suhet lõpetada tahab. Kuid mõnikord peavad suhted lõppema.

Dating Advice on reastanud kaheksa soovitust, kuidas kedagi maha jätta ja neid toetavad ka erinevad uuringud.

  1. Ole aus, otsekohene ja avatud

Kui sa lähened asjale ausalt, on see parim võimalus vältida võimalikku draamat ja sa säästad teise tundeid. Kui te olete mõlemad täiskasvanud ja mõistlikud, saate te aru, et jah, lahkumineku hetk võib olla hetkeks valus, kuid see on nagu plaastri maharebimisega – edasi saab hakata paranema.

  1. Püüa jääda positiivseks

Võib olla raske vastu panna isiklikele rünnakutele. Isegi, kui teine osapool käitub vastikult, ära mine asjaga kaasa. Püüa meeles pidada ühiseid häid aegu.

  1. Hoia siht silme ees ja ära anna järele

Olgugi, et mõned lahkuminekud toimuvad üksmeelselt, võib sinu soov tulla partnerile ikkagi üllatusena. Ta võib proovida sind ümber veenda – jää endale kindlaks.

  1. Harjuta seda, mida öelda kavatsed

Mida paremini sa selleks valmis oled, seda libedamalt kogu asi läheb. Sa tahad suhet lõpetada põhjusega, seega ütle see põhjus selgelt ja otse ka kindlasti välja.

  1. Ära jäta endast maha kaost

Püüa teha nii, et sinust jääks maha inimene, kes on paremas seisukorras kui siis, kui te koos hakkasite olema. Seda võib olla kergem öelda, raskem teha, kuid kui sa oled oma märkustega aus ja tagasisidega otsekohene, võite mõlemad võtta suhtest kaasa õppetunni ja paremate inimestena edasi liikuda.

  1. Ära ghost’i teda (ehk ära kao ära midagi selgitamata)

Võib tunduda ahvatlev lihtsalt kaduda, kuid see toob kaasa valusad haavad. Eriti on praegu moodi tulnud ghost’imine, mil kutt lihtsalt radarilt kaob. Ära ole see kutt! Võta end kokku ja jäta ta inimese kombel maha.

  1. Ära ole jobu

Sageli püüavad mehed lükata vastutust mahajätmise eest enda õlult ära ja hakkavad käituma jobuna, et naine ise võtaks mahajätmise enda peale. See pole aga mitte ainult õel, vaid näitab sind nõrga ja ebakindlana. Kellelegi meelega haiget tegemine ei lõppe kunagi hästi.

  1. Väldi manipuleerimist

Lahkuminekut pole võimalik «võita». Te mõlemad kaotate oma elust olulise inimese ja sa peaksid suutma sellesse austusega suhtuda. Ära manipuleeri naisega, samuti ära jäta teda maha tekstisõnumi teel. Tekstisõnumi teel kellegi mahajätmine on solvav ja näitab, et sa ei austa teda. Iga viis, mis pole privaatne kahesilmavestlus, on vale viis asjale läheneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles