Moemehe Hedi Slimane’i uus tulek

Neeme Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedi Slimane korraldas 2000. aastate alguses meestemoes tõelise revolutsiooni, muutes rõivaste silueti kitsaks ja keha järgivaks. Sel fotol on ta juba Saint Laurenti disainer.
Hedi Slimane korraldas 2000. aastate alguses meestemoes tõelise revolutsiooni, muutes rõivaste silueti kitsaks ja keha järgivaks. Sel fotol on ta juba Saint Laurenti disainer. Foto: SCANPIX

Viimastel aastakümnetel korduvalt moemaju vahetanud disainer Hedi Slimane, keda praegu peetakse üheks moeilma kuumimaks tegijaks, on tagasi. Yves Saint Laurentist (YSL) Diori, siis uuesti YSLi liikunud ja seejärel moeilmast täiesti kõrvale tõmbunud mees on veebruari algusest Céline’i moemaja juht.

Moeilm ja -äri ootavad ülima põnevusega, mida kardinaalseid moepöördeid armastav looja nüüd teha kavatseb. Slimane korraldas oma esimese suure revolutsiooni 2000. aastate alguses, kui muutis esmalt Diori ja selle kaudu kogu maailma meestemoe siluetti – kitsaks, kiitsakaks, kehasse lõikuvaks.

Financial Times kuulutas äsja, et praegu on Slimane kahtlemata «moeilma teravaim disainer». Ka jaanuaris toimunud Pariisi talvise kõrgmoenädala suurim uudis ei olnud laval nähtu, vaid saalides kõneldu; mitte Valentino ootamatult suured kübarad või John Galliano neoonvärvides mantlid, vaid teade, et moeilmast pooleteiseks aastaks välja astunud Hedi Slimane on suures äris tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles