Noor õpetaja adopteeris klassi probleemseima poisi ja tema venna

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabatahtlikuna töötav 26-aastane õpetajanna lapsendas enda klassi kõige probleemsema lapse ning pakkus kodu ka tema nooremale vennale.

Chelsea Haley liitus vabatahtliku organisatsiooniga Teach for America ning hakkas õpetama ühes madala eelarvega koolis. 2013. aastal kohtus ta koolis 12-aastase Jerome Robinsoniga. Pidevalt pahandustesse sattunud poiss oli korduvalt koolist välja visatud ning napilt oleks ka Chelsea poisi halva käitumise tõttu ameti maha pannud.

Kõige kiuste tekkis poisil õpetajaga eriline side ning peagi oli noor õpetaja ainus, kes suutis Jerome'i maha rahustada. Pärast kaheaastast praktikat õpetajana vabatahtlikus programmis, palus kool Chelseal neile Jerome'i pärast tööle jääda.

Jerome elas oma väikese venna ja emaga vanavanemate juures. Pere elas kehvades tingimustes ning meeleheide kahe lähedase sugulase surma pärast jättis lapsed vanemlikust hoolest ilma, kirjutab Independent.

Ühel ööl nägi Chelsea unes, et kõrgem jõud ütles, et peab saama selle poisi emaks. Järgmisel päeval küsis poiss õpetajalt, kas võib tema juurde elama tulla. Rohkem polnudki noorel naisel vaja. Tehes plaane Georgiasse kolimiseks, kohtus Chelsea poisi perega. Poiste ema palus õpetajal lapsed kolides kaasa võtta.

«Ma poleks kunagi arvanud, et saan 24-aastaselt üksikemaks. Eriti kahele poisile, kellest üks oli minu 12-aastane õpilane ja teine kõigest pooleteise aastane,» on Chelsea rääkinud ning kuigi tunnistab, et see pole olnud lihtne, ei vahetaks ta seda kõike millegi vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles