Ülle Lichtfeldt ilusüstidest: iga protseduur peaks olema läbimõeldud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt presidendi vastuvõtul.
Ülle Lichtfeldt presidendi vastuvõtul. Foto: Erlend Štaub

Ülle Lichtfeldt on tunnustatud näitlejanna, kes mängib pea iga päev teatrilaval või erinevates telesarjades ning on armastatud erinevas eas vaatajate poolt. Kuna etendused ja seriaalide võtted on näitlejanna igapäevane töö, tähendab see ka igapäevast grimmi. Et tugev grimm  võib panna näonaha proovile, on õige näohooldus väga oluline. 

Kaunis näitlejanna läbis jaanuaris hüaluroonhappe süstide ja laserravi protseduurid Christinas Clinicus ning jagab nüüd oma kogemusi ja mõtteid.

Rahulolu endaga algab seestpoolt, kuid kes ei tahaks, et see ka naha kaudu väljapoole kiirgaks

Kuna näitlejatööga kaasneb pidev naha katmine grimmiga, siis on õige nahahooldus minu jaoks väga oluline. Külastan kosmeetikut regulaarselt iga kuu, et nahka puhastada ja värskendada. Oma vanust ei maksa häbeneda, kuid arvan, et rahulolu endaga algab seestpoolt ning kes meist ei tahaks, et ka meie nahk sisemist elujõudu kiirgaks või värskusest pakataks.

Hüaluroonhape – toit, mis parandab naha kvaliteeti

Esimest korda sain teada niisutavatest hüaluroonhappe süstidest eelmise aasta sügisel, kui puutusin kokku Christinas Clinicuga. Olin ka varem sellest kliinikust tuttavatelt positiivset tagasisidet kuulnud ning usaldasin end professionaalide kätesse. Konsulteerisin kliiniku kirurgi dr Mari Laasmaga ning selgus, et naha niisutamiseks on väga heaks lahenduseks hüaluroonhappe süstid.

Kui esialgu kangastus silmade ette pilt liikumatust, ülesüstitud näoga naisterahvast, siis kirurg selgitas, et tegemist on lihtsa protseduuriga, mille käigus viiakse hüaluroonhape (oluline naha koostisosa) väikeste nõelatorgetega naha sisse, kus see parandab naha niiskussisaldust ja elastsust ning ergutab kollageeni sünteesi. Hüaluroonhappe süstid on nö kui toit, mis hakkab parandama naha kvaliteeti ning võitlema erinevate nahaprobleemidega. Ebaloomulikku tulemust ei jää, sest tegemist on nagu kreemi või seerumiga, mis peale määrimise asemel naha sisse viiakse ning tänu sellele annab nahale tervema väljanägemise. Võrreldes kreemidega jõuab niisutus lihtsalt palju sügavamale naha sisse.

Tuli välja, et hüaluroonhappe süste on erinevaid ning üheskoos spetsialistiga valisime protseduuriks Juvederm Volite süstid. Nimelt on mul elukorralduse ja töö tõttu raske proovide ja etenduste vahel aega leida salongide ja kliinikute külastamiseks ning Volite protseduur lubas anda sügavalt niisutatud naha lausa vähemalt üheksaks kuuks.

Protseduuri käigus viis arst hüaluroonhappe naha sisse ning lisaks väikeste kortsukeste kaotamisele ja naha kvaliteedi parandamisele sai täidetud ka näol olev pisike arm. Protseduur polnud sugugi valulik, tunda oli vaid väikesi näpistuselaadseid torkeid ning koos tuimestava kreemi peale kandmisega võttis see aega umbes pool tundi. Nahk taastumist ei vajanud, oli vaid kergelt õhetav tunne ning tänu nahka taastavale järelprotseduurile koheselt niisutatud oli. Samal õhtul toimunud etendusel ei vajanud nägu isegi grimmiga katmist – värvisin ainult silmad ja huuled. Nahk on pärast protseduuri mõnusalt niisutatud, sile, särav ja ilusa jumega. Olen väga rahul. Suurepärane protseduur ka näiteks naha säravaks muutmiseks enne Eesti Vabariigi juubelile pühendatud presidendi vastuvõtule minekut.

Veresoonte laserravi – väikene ehmatus viis ebameeldivad mälestused

Protseduurile saabudes märkas kirurg dr Mari Laasma mu põsel kuperoosat ehk laienenud veresoonte kollet, mis «ämblikuvõrguna» läbi naha kumas. Dr Laasma selgitas, et tegemist on veresoonte patoloogiaga, mille käes vaevlevad väga paljud naised ning mida kreemide või erinevate ilutoodetega näolt pühkida ei saa. Lahendusena soovitas ta hoopis laserravi.

Viimane mälestus kunagisest veresoonte kõrvetamisest oli nii ebameeldiv, et olin seda protseduuri vältinud. Samas on aastatega tehnoloogia palju edasi arenenud ning nõustusin laserprotseduuriga. Enne protseduuri kanti nahale tuimestav kreem ning ravi ise kestis vaid paar sekundit. Valus ei olnud, tundsin väikest ehmatust ning protseduurist jäi vaid umbes näpuotsa suurune kergelt punane laiguke, mis õhtul toimunud etendusel grimmiga katmist ei vajanud.

Spetsialistide käe all

Tänapäeval lasevad endale erinevaid ilusüste teha juba väga noores eas neiud ning kuna mul on kaks tütart, siis tunnen vastutust ja kohustust öelda, et iluprotseduurid peaksid olema läbimõeldud ning endaga ei tohiks teha rumalusi. Kui nahaga on mõni probleem, näiteks nahal on aknearmid või kuperoosa, soovitakse teha ilusüstide protseduuri naha niisutamiseks ning silumiseks, siis tuleks pöörduda spetsialistide poole. Oma ala professionaalid annavad objektiivselt nõu, kas ja millisest protseduurist saab abi, ning vaatavad, et tulemus oleks ilus, terve ja loomulik.

Loe edasi Cristinas Clinicu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles