Värske avastus: šokolaad ja vein siiski seksuaalset iha ei mõjuta

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

On teatud toidud, mida nimetatakse afrodisiakumiteks ehk aineteks, millel on või arvatakse olevat suguiha või potentsi suurendav toime. Selgub aga, et paljud toidud, mida on siiani selleks peetud, ei ole seda mitte.

1. Šokolaad. Šokolaadi iha tekitavast mõjust on kirjutatud palju, vahendab Daily Mail. Näiteks üks uuring paljastab, et šokolaad võib aidata teatud hormoonide nagu serotoniin eraldumist, mida peetakse tuju ja seksuaalsust tõstvaks. Ühe teise uuringu järgi tuli aga välja, et šokolaadil ei paista olevat märgatavat mõju ei libiidole ega heale tujule. Seega ei saa šokolaadi siiski afrodisiakumiks pidada.

2. Vein. Kuigi fakt, et liigne alkohol ei mõju seksuaalelule hästi on laialt teada, siis alkoholi on siiski ajalooliselt peetud ikkagi sensuaalseks ja seksuaalsust esile toovaks joogiks. Alkoholi mõju libiidole on eriti tuntav meestel, kellel see vähendab testosterooni taset, mis on lähedalt seotud seksuaalse ihaga. Naistel jällegi mõndade uuringute järgi väike kogus alkoholi seksuaalset iha tõstab. Samas on tõendid selle kohta vastukäivad ning ei saa üldistada, et alkohol libiidot positiivselt mõjutab.

3. Austrid. Kuna austrid sisaldavad palju tsinki, siis on neid peetud afrodisiakumiteks, kuid paraku enamus uuringuid seda ei kinnita. Kuigi tsink austrites aitab kaasa testosterooi tootmisele, ei ole sellel suurt mõju seksuaalsele ihale. Seega, kui sulle austrid ka väga ei maitse, siis lihtsalt erutuse tõstmiseks ei tasu neid süüa.

4. Maasikad. Kuigi maasikad sisaldavad palju C-vitamiini, mida samuti on seostatud seksuaalse võimekusega. Tuleb aga silmaas pidada, et sellised uuringud on jäänud kaugesse minevikku ja aina enam leidub tõendeid selle kohta, et maasikatel pole libiido ja ihaga just palju pistmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles