Viis nippi, kuidas õhtust söömist piirata

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Dieedi keeruliseim murdepunkt on üldjuhul õhtusöök, see võib ära rikkuda kogu eduka trenni- ja dieedipäeva. Seega, kuidas teha nii, et õhtul mõõdukalt süüa?

  1. Söö õhtusööki võimalikult vara. Sööma peaks umbes 2-3 tundi enne magamaminekut, et keha jõuaks toidu ka ära seedida, kirjutab Womens Health Magazine. See tagab ka parema une ja mida lühemad vahed söögikordade vahele jäävad, seda väiksem on ka näljatunne.
  2. Valmista toit ette. Aega on küll kõigil vähe, kuid paar sammu ette mõelda vähendab ka tõenäosust, et ostad kiiruga ja näljasena midagi ebatervislikku ja kaloririkast.
  3. Piira oma portsjone. Võta üks kindel väiksem taldrik millelt sööd ja arvesta alati, et sööd näiteks teatud grammid kana ja ülejäänud salatit või juurvilju.
  4. Joo vähem alkoholi. Paljud ei tea, et näiteks veinis on üsna palju kaloreid, mis võib anda näiteks niigi toekale õhtusöögile juurde tühje lisakaloreid. Kui siiski jood toidu juurde klaasi veini, siis oleks mõistlik süüa väiksem portsjon ja kindlasti loobuda magustoidust.
  5. Joo enne sööki vett. Uuringud näitavad, et inimesed, kes joovad enne õhtusööki klaasi vett, tarbivad ka vähem kaloreid. Vesi enne söömist täidab kõhtu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles