Retsept: tõhus ingveritee kurguvalu leevendamiseks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingveritee.
Ingveritee. Foto: Sara Moulton/AP/Scanpix

Gripihooajal soovitatakse süüa kanasuppi, kuid see pole ainus imevahend haigustega võitlemiseks. Sama kasulik on juua ingveriteed, mida saab teha nii värskest kui jahvatatud ingverist.

Ingveris on põletikuvastaseid omadusi, mis aitavad võidelda halbade bakteritega ja parandavad vereringet. Sidrunhape ühtlustab kurgu pH-taset, et samuti bakteritest jagu saada.

Vaja läheb:

120 g ingverijuurt või 1 spl jahvatatud ingverit

1 spl mett

poole sidruni mahla

Ingveripulbriga pole muud, kui vala sellele kuum vesi peale, pigista juurde sidrunimahl ja sega tee sisse mett.

Värskelt ingverijuurelt tuleb muljunud plekid välja lõigata ja see vee all ära loputada. Lõika puhas juur tükikesteks ja pane puhtale pannile, kuhu lisa külma vett. Aja segu vaikselt keema, keera kuumust vähemaks ja kata osaliselt kaanega. Lase ingverjuurel umbes veerand tundi tasasel tulel podiseda. Maitse, kas tee on piisavalt kange. Kui tee kangus sobib, kurna jook ära ning serveeri seda mee ja sidrunimahlaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles