Üheksa teaduslikku põhjust, miks seks on tervislik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Palju räägitakse sellest, kuidas seksimine on näiteks trenni eest ja aitab ära hoida depressiooni, kuid on veel põhjuseid, miks seksimist ei tasu unarusse jätta!

  1. Põletab kaloreid. Nagu eelnevalt juba mainitud on üks korralik seksisessioon täiesti võrdne kergema trenniga, vahendab Daily Mail. Näiteks 25 minuti jooksul põletab naine keskmiselt 70 kalorit.
  2. Parandab immuunsussüsteemi. Uuringud väidavad, et naised, kes seksivad regulaarselt toodavad rohkem antikehi, mis aitavad omakorda viirustega võidelda.
  3. Ennetab kusepidamatust. Näiteks võib see aidata naisi, kes kannatavad selle all pärast sünnitust.
  4. Vähendab valu. Tupelihaste kokkutõmbed seksi ajal võivad aidata leevendada näiteks menstruaalvalu, krampe ja isegi peavalu.
  5. Aitab uneprobleemide korral. Pärast orgasmi vabanevad organismis hormoonid nagu endorfiin ja prolaktiin, mis aitab kehal lõdvestuda ja magama jääda.
  6. Suurendab rasedaks jäämise tõenäosust. Uuringud näitavad, et naised, kes seksivad isegi siis, kui nad ei ovuleeri, jäävad suurema tõenäosusega rasedaks.
  7. Parandab vaimset tervist. Kuna füüsilise kontakti tõttu eraldub ühendit nimega oksütotsiin, mis on ka tuntud «kallistmise hormoonina» siis aitab seks ka stressi ja ärevuse vastu.
  8. Ennetab kortsude teket. Uuringud toovad välja, et naised, kes seksivad regulaarselt, näevad keskmiselt seitse aastat nooremad välja.
  9. Mõjub hästi ajule. Selgub, et eriti vanemad inimesed, kes regulaarselt seksivad on palju osavamad nii kirjalikes kui visuaalsetes testides.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles