Modelliagentuur värbas noori tüdrukuid seksiorjadeks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile alustati Riias kohtumõistmist kohaliku modelliagentuuri omaniku üle, kes saatis Milanosse modelliks pürgivaid alaealisi tüdrukuid seksiorjadeks.

Modelliagentuuri BBB.Management/Riga omanik Olga Košikevitša Mauri teadis prokuratuuri info kohaselt väga hästi, mis tüdrukuid välismaal ees ootab, kuna Itaalias võttis modellihakatisi vastu tema horvaatlasest sõber, kirjutab TVnet.lv.

Ta võttis moemekasse saabunud tüdrukutelt ära passid ja mobiiltelefonid ning sundis neid väidetava eduka karjääri nimel astuma meestega seksuaalvahekorda.

Sutenöör tegutses väga peenelt: mõjutas tüdrukuid psühholoogiliselt ning ähvardas, et nõuab neilt keeldumise korral tagasi nende peale raisatud raha, sest kõik oli ju ametlikult dokumenteeritud. Noorte modellide vanematega olid isegi sõlmitud lepingud.

Kui neiu keeldus seksist, oli tema modellikarjääril lõpp. Portfooliosse kanti märge, et tüdrukul on kohutav iseloom ning ta saadeti tagasi Lätti.

Sellise skeemi alusel saatis agentuur neidusid seksiorjusesse tervelt nelja aasta jooksul - aastast 2003 kuni 2007. Ehk siis seni, kuni politsei kurjategijatele jälile jõudis.

Horvaatia kodanikust sutenööri üle mõistetakse kohut Itaalias, Olga Košikevitši üle aga tema kodumaal Lätis. Tema asja arutatakse Riia ringkonnakohtus kinniste uste taga.

Kannatanute esindaja Gita Miruškina sõnul on kannatanuteks tunnistatud 4 neidu, kellest kolm olid toimunu ajal alaealised. Kohtualune Košikevitša oma süüd ei tunnista ning kinnitab, et ei teadnud oma hoolealuste saatuse kohta mitte midagi. Samas keeldus ta kategooriliselt valedetektoriga tunnistuste andmisest.

Inimkaubitsemise eest ähvardab modelliagentuuri omanikku 5- kuni 12-aastane vangistus koos omandi konfiskeerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles