Retseptisoovtus: viie vürtsi veiselihapada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui väljas tuiskab ja on külm, siis on just õige aeg valmistada üks talvine ja rammus juurviljadega lihahautis. 

Vaja läheb:

  • 1 kondita loomaliha tükk (300-500g)
  • sellerivars
  • 2 supilusikatäit toiduõli
  • 1 juurviljapuljongi kuubik liitrile veele
  • 4 šalottsibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • sõrmeotsasuurune tükk riivitud ingverit
  • teelusikatäis Hiina viie vürtsi segu
  • 2 aniisitähte
  • 1 kaneelipulk
  • 3 supilusikatäit tomatipastat
  • 1 pastinaak
  • 3 porgandit
  • 1 purk purustatud tomateid
  • peotäis spinatit
  • 1 laim
  • 2 teelusikatäit kalakastet

Valmistamine:

Seadista ahi 170 kraadi peale. Maitsesta liha soola ja pipraga ning pruunista pannil. Lisa lihale pool puljongi kogusest. Pruunista sibulad, ingver ja küüslauk ning lisa aniis, kaneelipulk ja viievürtsi segu. Kui segu on pruunistatud, lisa see lihale ja kalla peale ülejäänud puljong. Lisa tomatipüree, juurviljad ja ülejäänud koostisosad ning aseta kaheks tunniks ahju hauduma. Peale kahte tundi lisa laimimahl, spinat ja kalakaste ning eemalda aniis ja kaneelipulk. Serveeri tšillihelveste või värske tšilliga.

Allikas: Good Housekeeping

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles