Kas kookosõli aitab tõesti aknet ravida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Kookosõli on viimasel ajal saanud populaarseks nii köögis kui iluprotseduuridel. Paljud armastavad kasutada kookosõli nahahooldusel ja akneraviks. Kas kookosõlil on ka tegelikult raviv toime?
 

New Yorgi dermatoloog Sejal Shah räägib, et kuigi kookosõli toimet pole teaduslikult uuritud, on selles sisalduvad rasvhapped põletikuvastasel võitlusel aknet tekitava bakteriga efektiivsed. Lisaks on kookosõli sügavalt niisutav, mis on akneravi puhul väga oluline. Texasest pärit nahaarst Jennifer M. Segal kinnitab, et kuiv nahk paraneb kauem ning on tundlikum ka akneravimite suhtes, kirjutab Women´s Health.

Küll aga ei ole kookosõli imeravim akne puhul. Akne tagamaad on palju laiemad kui vaid silmaga nähtavad vistrikud. Peamiseks põhjuseks on pooride ummistumine, millele kookosõli just kaasa aitab. Kui jätad kookosõli pikalt näole, võib see aknet hoopis võimendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles