Retseptisoovitus: eriti tervislik maius, mis sobib kommi asemele

FOTO: Aet Trisberg

Aet katsetas oma köögis teha sellist maiustust, mis sisaldaks minimaalselt suhkrut ja oleks tervislik. Vaata järele!

Vaja läheb:

1 banaan

250 g kuivatatud puuvilju (minul olid aprikoosid, datlid, rosinad ja jõhvikad)

50 g sarapuupähkleid

25 g päevalilleseemneid

15 g tsiiaseemneid

35 g toortatart (leotatult)

2 sl maapähklivõid

1 sl mett

150 g (85-potsendilist) mõrušokolaadi

15 g võid

Valmistamine:

Esmalt leota röstimata tatart vähemalt viis tundi kuni üleöö (ära keeda). Pane kõik koostisosad (v.a või ja mõrušokolaad) köögikombaini ja jahvata ühtlaseks massiks.

Sulata šokolaad vesivannil ja sega šokolaadi hulka ka veidi võid, et seda hiljem lihtsam lõigata oleks.

Vooderda (neljakandiline) vorm toidukilega ning kalla vooderdatud vormi põhja õhuke kiht sulašokolaadi (umbes pool kogusest). Jahuta šokolaad, kuni see on täiesti kõva (külmkapp või sügavkülm kiirendavad protsessi, aga sinna ei tohi päris kuuma šokolaadi panna).

Tahenenud šokolaadikihi peale kalla purustatud pähkli-puuviljamass, mulju see lusikaga ühtlaseks ja nirista peale ülejäänud sulašokolaad. Tõsta mass külmkappi tahenema. Kui tahenenud, tõsta maiustus toidukile abil vormist välja ning lõika meelepärase suurusega tükkideks.

Tagasi üles