Kuidas röstida Romanesco lillkapsast?

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Romaani või Romanesco lillkapsas on lisaks kaunile välimusele ka väga tervislik, mida tasub süüa nii palju kui vaid isu jätkub, kirjutab toidublogija Kadri Raig. Kilokaloreid on selles samuti ülivähe – 100 grammi kohta vaid 38. 

Vaja läheb:

. 1 Romanesco lillkapsas (nii umbes kilone)

. 1 spl oliiviõli

. 0,5 tl soola

. 1 spl sidrunimahla

. Maitse järgi tšillihelbeid (ma pudistasin kaks kuivatatud tšillikauna)

Juhtnöörid

1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

2. Tükelda kapsas õisikuteks ning sega ahjuplaadil läbi õli ja soolaga.

3. Rösti ahjus umbes 20 minutit, kuni kapsas on sutsu pruun ja krõmpsult pehme.

4. Ahjust välja võttes pigista peale sidrunimahl ning maitse järgi (minu puhul ohtralt) tšillihelbeid.

5. Serveeri kas kohe või võta jahtunult tööle lõunaks kaasa.

Foto: Kadri Raig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles