Kuus näidet, milline on üks tervislik vahepala

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fredrik Sandberg/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Toiduklubi «Toiduga sõbraks» toitumisnõustajad toovad kaalulangetajale näiteks, mida süüa vahepalaks, et kaal ei tõuseks ja tervis oleks tugev.

Peamiste toidukordade vahel väiksemate lisapalade söömine võib aidata tagada madalamat keha stressitaset ja stabiilsemat veresuhkru taset.

Need mõlemad on olulised aitamaks kontrollida isusid rasvase ja magusa järele ning selleks, et toetada kaalulangetamist ja head enesetunnet.

Head valikud vahepalaks on:

Puuvili + natuke pähkleid või seemneid.

Täisteraleiva viil taimse pasteedi (hummused, läätsedest või avokaadost valmistatud määrded jpm) või kalaga, kõrvale rohkelt värsket salatit või lihtsalt kurki ja tomatit.

Toores köögivili (beebiporgandid, värske kurk ja tomat, roheline hernes, lillkapsa või brokoli õisikud, nuikapsas jms).

Toorsalat taimse külmpress-õliga, millele võib lisada konservube, kala, muna, seemneid ja viilu leiba.

Smuutid (peamisteks komponentideks võiksid olla roheline lehtvili ja köögivili, maitseks aga sobib lisada natuke banaani, apelsini ja mustsõstraid või jõhvikaid).

Jogurt marjade ja/või seemnete/pähklitega (vali heade bakteritega, väiksema suhkrusisaldusega ning kunstlike värvaineteta naturaalne jogurt).

Toiduklubi soovitab süüa regulaarselt ning kontrollida süsivesikute hulka ja tüüpi söögis. Menüüs tasub sul vähendada rafineeritud toodete kogust (valget suhkur, saiakesed, koogid, pirukad, küpsiseid ning kuivatatud puuviljad) ning suurenda värske toidu hulka, et saada maksimaalselt vitamiine ja mineraalaineid. Piira alkoholi ja magusate jookide tarbimist.

Mõnusaid söömisnaudinguid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles