Lihtsad nipid, kuidas igapäevaselt raha säästa (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Säästmine tuleb mõne inimese jaoks loomulikult, kuid enamuse jaoks on see väljakutse ja seda eriti, kui armastad väljas käia ja šopata.

Siin on mõned lihtsad säästunipid.

  • Tee kodus süüa. Väljas söömine on pea poole kallim kui kodus toidu valmistamine. Peale selle jätkub seda mitmeks päevaks ja saad ka oma kokkamisoskusi harjutada.
  • Kutsu sõbrad külla. Selle asemel, et välja sööma või dringile minna, on alati võimalus sõbrad külla kutsuda ja palju soodsamalt õhtut veeta.
  • Osta vähem rinnahoidjaid ja pesu. Keskmisel naisel on liiga palju rinnahoidjaid ja kuigi öeldakse, et rinnahoidjaid peaks kahe või kolme kuu tagant vahetama, siis tegelikult oleneb kõik kvaliteedist ja rinnahoidjatüübist. Kuigi pesu peab tihti pesema ja see kulub, siis tasubki osta vähem aga kvaliteetsemat toodangut.
  • Lõika või värvi ise juukseid. Peale selle, et see säästab palju raha, on see ka põnev väljakutse. Netis on üleval igasuguseid videoid, mis õpetavad juukseid ise lõikama ja värvima nii, et tulemus oleks nagu otse salongist tulles.
  • Käi väljas sportimas. Spordiklubid võivad olla kallid ja kui ilm vähegi lubab, siis mine jooksma või välja võimlema. Pealegi kulutab talvel väljas trenni tehes palju rohkem kaloreid kui soojas ruumis.
  • Võta toit tööle kaasa. Sa ei pea terve öö vaaritama, vaid pane kokku lihtne salat mõnest komponendist ja ongi soodne, tervislik ja kiire lõunasöök valmis.
  • Ära mine poodi, kui sul midagi vaja pole. Kui sa kipud emotsiooni ajel asju ostma, siis ära üldse ostukeskusesse nina topi, sest alati leiad sa midagi, mida sul «vaja» on. Kui sul aga midagi tõesti vaja on, siis oota allahindlusi või külasta kirbukaid või kaltsukaid.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles