Miks naised peavad atraktiivsemaks mehi, kes meeldivad ka teistele naistele? (3)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuigi maitse üle ei vaielda, siis tuleb välja, et tegelikult lähtume oma valikutes suuresti teiste eeskujust ja seda ka partneri valimisel. Kuid miks?

Nimelt värske uuring väidab, et naised hindavad mehi atraktiivsemaks, kui ka teised naised on andnud neile positiivse hinnangu, vahendab Business Insider. See küll ei tähenda, et kõik naised oleksid kadedad oma sõbrannade meeste peale ja tahaks neid endale, kuid teatud alateadlikule kopeerimisele see viitab.

Uuringus näidati 49 naisele pilte meeste nägudest ja paluti neid 10 skaalal hinnata. Peale seda näidati neile teiste naiste tulemusi ja paluti oma tulemused ümber vaadata. Tuligi välja, et teiste naiste arvamus tõstis ka meeste skoori, kes enne nii atraktiivsed ei tundunud.

Üks põhjus, mis seda fenomeni seletab, on evolutsioon ehk samamoodi nagu loomariigis otsivad naisisendid parimate omadustega meest tihipeale teiste emaste näitel, nii teevad ka seda inimesed. Fakt, et mees meeldib ka teistele naistele, näitab, et ta on tõenäoliselt usaldusväärne ja truu partner. See viitab ka üldisemale kontseptsioonile, et me hindame inimesi tihtipeale teiste arvamuse põhjal.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles