Kolm asja, mida peaks teadma seksist peale aborti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuigi abort on mõnel pool maailmas ikka veel tabu teema ja isegi keelatud, siis naise tervise seisukohalt on hea teada, mida tasub abordi ja seksuaaleluga seoses silmas pidada.

1. Kohe pärast aborti ei tohiks kindlasti seksida. Arstid soovitavad seksiga oodata umbes kaks nädalat, kuna on oht põletiku tekkeks, vahendab Womens Health Magazine. Kui tunned peale seksi ebamugavust, valu või palavikku, siis pöördu kohe arsti poole.

2. Ka kohe peale aborti võib rasedaks jääda. Kuigi peale aborti võib menstruaaltsükkel olla ebaregulaarne, ei tähenda see, et see kaitseb raseduse eest. Pärast aborti tuleb kindlasti soovimatu raseduse vältimiseks kasutada rasestumisvastaseid vahendeid.

3. Selgita olukorda oma partnerile. Mehed ei pruugi teada, millised emotsionaalsed ja füüsilised tagajärjed võivad abordiga kaasneda. Seega räägi oma partneriga ja selgita talle olukorda.

TAI sündide ja abortide statistika leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles