Sõbranna.ee lööb kaasa: laupäeval toimub Otepääl saunamaraton

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamaraton 2017
Saunamaraton 2017 Foto: Otepää Kultuurikeskus

Laupäeval, 3. veebruaril antakse Kääriku Spordikeskuses kell 12.00 start juba järjekorras üheksandale Euroopa Saunamaratonile. Saunamaratoni finiš on sealsamas kell 17.30.

Sellel aastal on kõigil võistlejatel võimalik ennast jäädvustada punase vaiba tseremoonial, mängib Pühajärve Puhkpilliorkester ja sähvivad fotograafide välklambid. Üritusel on aktiivselt kohal ka Sõbranna.ee ja Arteri meeskond, kes plaanib võidukalt kõik saunad läbi saunatada ning operatiivselt Sõbranna.ee Facebookis ja portaalis toimuvast ülekandeid teha.

Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et saunu, mida läbida, on sellel aastal mitmesuguseid. «Meil on hulgaliselt tünne ja jääaukusid, on ovaalsaun, nõukogudeaegne nostalgiasaun, ehtne eesti suitsusaun, puuküttega leilisaunad. Üks saun on autosaun Haapsalust, mis on ehitatud inglise Saueri sisse,» lisas Sirje Ginter.

Nagu traditsiooniks juba saanud, valib rahvas ka oma lemmiksauna, mis saab Otepää valla poolt auhinnaks küttepuud. Euroopa Saunamaratoni kuldsponsor Lemmik Mees OÜ paneb peaauhinnaks välja kümblustünni. I-III koht loositakse välja esimese kolmekümne parima seast. Saunamaomanikud panevad välja oma auhinnad saunasid külastavatele võistlejatele.

Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb võimalikult lühikese ajaga läbi võimalikult palju etteantud saunakohti. Võistkond on neljaliikmeline. Paremusjärjestuses osalevad kõik neljaliikmelised võistkonnad, kes on läbinud saunakaardil märgitud kohad ning lõpetavad finišis.

Euroopa Saunamaratoni korraldab Otepää Kultuurikeskus, saunaomanikud koos oma toimkonnaga ja vabatahtlikud, Otepää vallavalitsus, toetab hea koostööpartner Eesti Politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles