Lihtsad nipid, kuidas muuta pitsa tervislikuks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pitsat peetakse üldiselt pigem ebatervislikuks nö «paturoaks», millel pole tervislikkusega eriti palju pistmist. Tegelikult on soovi korral võimalik valmistada vägagi figuurisõbralikku pitsat!

Mõned pitsa tellimise ja valmistamise lihtsad nipid.

  • Kui sööd pitsat restoranis või tellid koju, siis ära kunagi söö seda karbist, vaid pane pitsalõigu väiksele taldrikule. See tekitab illusiooni, et oled söönud rohkem.
  • Osta alati õhukese põhjaga pitsa. Paksu põhjaga pitsa on üldiselt rasvasem ja kaloririkkam.
  • Lõika väiksemad tükid. See jällegi tekitab ajule illusiooni, et oled söönud rohkem.
  • Väldi vorsti, topeltjuustu ja muid rasvaseid täidiseid.
  • Lisa tervislikke täidiseid nagu rukkolat, erinevaid juur- ja köögivilju ja ekstra proteiini nagu kalkun või krevetid.
  • Kasuta täisterajahu. Organism konventeerib täisterajahu aeglasemalt suhkruks kui nisujahu ja on ka tervislikum.
  • Tee ise tomatikaste. Valmis tomatipüreed võivad sisaldada liiga palju suhkrut, rasva ja soola.
  • Kasuta tavalise juustu asemel väherasvast mozzarellat.

Allikas: Daily Mail

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles