Sõbranna.ee sünnipäev! Loe meie kõige esimest lugu: «Tummiste veinide aeg»

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Täna täpselt üheksa aastat tagasi avaldasime Postimehe naisteportaalis – nüüd uue nimega Sõbranna – just selle loo, mis märkis uue portaali sündi. Loe seda lugu uuesti!

Sügisõhtul passib mekkida tugevama loomuga punaveini.


Tõsi ta on, et sügisel vahetatakse rõõsad roosad ja klaarid valged veinid pigem jõulisemate, vürtsikamate ja ürdisemate punaste vastu, ütleb vinoteegi In Studio Vinum sommeljee Imre Uussaar.

«Punaveinidest sobivad sügisesse näiteks Shiraz ja selle segud. Miks mitte proovida ka Hispaania Reservasid ja Gran Reservasid, mida on hoitud tammevaadis. Neis on mõnusat vürtsikust ja magusust,» soovitab sommeljee.

Ideaalne on tema sõnul ka klaasike magususega hiilgavat portveini - vintage-port tuleks siiski pärast avamist paari päevaga ära pruukida, 10-aastane ja LBV-tüüpi rüübe võib seista veel paar-kolm nädalat.

Üks Uussaare enda maitsemeelele sobivamaid sügistalviseid veine pärineb aga Lõuna-Itaaliast - Garofoli veinimaja Montepulciano viinamarjast Agontano Rosso Conero Riserva, mille maitses on küpset ja pehmet marjasust, vürtse ning ürte. Alati sobivad sügisesse ka prantslaste moosised ja täidlased Chateauneuf du Pape'id.

Metsaseente kõrvale sobivad sommeljee sõnul head Chardonnay'd, ulukiliha kaaslaseks passivad «hispaanlased» - Reservad ja Gran Reservad Riojast ja Ribera del Duerost, samuti täidlase ja moosise maitsevärviga Austraalia Shiraz'd. Kõrvitsat võiks katsetada klaasi kuiva heresega.

Lugu avaldatud esimest korda 27. oktoobril 2008

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles