Viis lollikindlat sammu, kuidas sõbratsoonist välja jõuda

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Enamik meist on olnud oma sõpra ühel või teisel hetkel kergelt armunud. Kuidas aga sellest üle saada? Või äkki on võimalik, et sõprusest kasvab suhe?

Pole mõtet jääda kinni fantaasiasse, et ühel päeval teeb ta silmad lahti ja avastab, et sina oledki tema elu armastus. Ei, targem on

MSN annab nõu, kuidas sõbratsoonist välja liikuda ning seejuures säilitada oma eneseväärikus.

1. Muuda fookust

Kohtle suhet kui seda, mis see on - sõprus. Veetke koos rangelt aega vaid platooniliselt, tehke asju, mida tõesti vaid sõbrad teevad. Lõpetage kahekesi koos õhtusöökidel käimine ning kinoõhtud, mis on intiimsed ja vaid teile kahele. Kui midagi läheb valesti, ära helista esimesena talle, nagu sa varem tegid. Loodetavasti aja jooksul mõistad, et sul polegi tema vastu tugevamaid tundeid. Võib ka juhtuda, et tema lõpuks mõistab, et on aeg sõbratsoonist välja astuda ning kutsub su päriselt kohtingule.

2. Käi teiste meestega väljas

See pole mäng. Nii saad kindlaks teha, kuidas su sõber suhtub deitimisse. Kui ta toetab sinu meheotsinguid, siis ta tõenäoliselt ongi vaid su sõber ja sa oled endale lõpuks teene teinud, et sellest teada said. Samuti avad sa end aktiivselt võimalusele leida armastust. Kui ta aga on armukade, siis küsi temalt otse, miks ta pole sind juba välja kutsunud.

3. Räägi sellest

Sa ei pea talle otse näkku ütlema, et sul tema vastu tunded on, aga sa võid rääkida deitimisest ja suhte-eesmärkidest üldisemalt. Aga muidugi võid sa ka läheneda otse, enamasti mehed hindavad seda. Kui ta pole sinust huvitatud, siis on oluline, et sa suhtlust temaga järsult ei katkestaks. Anna talle teada, et kuigi see sind kurvastab, annab see teadmine sulle võimaluse edasi liikuda ning et sa hindad teda (platoonilise) sõbrana endiselt.

4. Võta sammuke tagasi

Kui sa armastad oma sõpra ja tema näeb sind pigem semuna, siis on tõenäoline, et sa hindad teie suhet rohkem kui tema. Võta samm tagasi - ära enam ilmu tema poole, pitsa näpus, ole vähem kättesaadav ja vaata, mis juhtub. Ta võib mõista, et peab sinu tähelepanu võitmiseks rohkem pingutama ja ta hakkabki seda tegema. Kui seda ei juhtu, pöördu punkti number 1 poole.

5. Muuda enda elu

Ei, sa ei pea juukseid maha lõikama või uusi riideid ostma. Aga kasuta seda võimalust, et pöörata tähelepanu endale, oma kehale ja elustiilile. Kui su enesekindlus kasvab, tõmbad sa ka teisi rohkem ligi. Naised, kes pööravad elus uue lehekülje, vibreerivad ja on täis uut elujõudu ning su sõber ei pruugi arugi saada, mis tornaado teda nüüd tabas, aga ta tunneb vastupandamatut tõmmet. Kasuta seda aega ka selleks, et panna esikohale iseennast, mitte teda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles