Veinisõbrad saavad taas rõõmustada: uuring leidis seose veini ja rasvapõletuse vahel (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Selgub, et kui sa jood enne magamaminekut kaks klaasi veini, võib see aidata sul kaalu langetada.

Selle uuringu korraldasid Washington State'i ja Harvardi meditsiinikool ning nad jõudsid järeldusele, et kaalulangetamine ja veinijoomine käivad käsikäes tänu ainele nimega reservatol, mida leidub punases veinis. Reservatol muudab «valge rasva» «beežiks rasvaks» ning seda viimast on kehal märksa lihtsam ära kulutada. Tegemist on sama ainega, mille kasulikkust südamele on varem täheldatud.

Uuringust ka selgus, et naised, kes jõid päevas kaks klaasi veini, olid 70 protsendi tõenäosusega mitte ülekaalulised võrreldes nende naistega, kes ei joonud regulaarselt veini.

Väidetavalt aitab hilisõhtune veininautimine ka näksimisele vastu panna, kuid tasub meeles pidada, et kogus, millest siin on juttu, on vaid tõesti kaks klaasi, vahendab Fortafy.

Tuletame siiski meelde, et igasugune alkoholitarbimine käib koos riskiga ning hakata jooma lihtsalt selleks, et see peaks aitama kaalu langetada, pole kindlasti kõige targem otsus.

Wine Before Bed

THIS STUDY ABOUT WINE BEFORE BED IS CRAZY!

Posted by Fortafy on Sunday, 28 January 2018
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles