Teadlased: just see on tänapäeval kõige ihaldusväärsem kehatüüp

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Öeldakse, et ilu on vaataja silmades, kuid paratamatult mõjutavad vaataja silmasid meedias kujutatavad naised ning kuulsused. Kuid selgub, et viimastel aastatel on muutunud meie arusaam sellest, mida me ilusaks peame.

Missouri-Kansas City ülikooli teadlased küsitlesid 78 naissoost tudengit ja palusid neil hinnata atraktiivsuse alusel Miss USA võitjaid. Teadlased leidsid, et küsitletud pidasid ilusamaks kehatüüpi, mis on lihaseline. Lihtsalt kõhnasid naisi enam nii seksikateks ei peeta.

Ka pandi tähele, et viimaste aastate võitjad on sportlikuma kehatüübiga, mis samuti toetab tähelepanekut, et meie iluideaalid on muutumas. «On toimunud muutus: me ei pea enam iluideaaliks kõhna keha, vaid hoopis keha, mis on lihastes ja näitab füüsilise vormisoleku märke,» ütles uuringu juht Frances Bozsik. Ta lisas, et see on seotud sotsiaalmeediaga ning seal võidutseva fitnesslainega, vahendab news.com.au.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles