PETA reklaam paremini seksivatest veganitest vaatajaid ei veena

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Loomakaitseorganisatsioon PETA avaldas aasta tagasi sotsiaalkampaania raames siivutu reklaami «Last Longer», milles väideti, et veganitest mehed peavad voodis kauem vastu. Kuigi video on sotsiaalmeedias väga popp ja palju vaadatud, ei ole selle vastukaja läbini positiivne.

PETA väitis kampaanias, et piimatoodete tarbijatel on kõrgem kolesteroolitase ja see pärsib verevarustust kõikidesse organitesse, mitte ainult südamesse. Super Bowlil reklaami liiga julge sisu tõttu ei näidatud, kuid Youtube’is on seda nüüdseks vaadatud üle 52 miljoni korra. Sellele vaatamata on vastukaja kriitiline ja ka PETA väide veganite paremast seksist on seotud kahtluse alla.

Dr Kat Van Kirk selgitab terviseportaalis Greatist, et halb toitumine, uni, trenn ja stress võivad kõik mõjutada nii energiataset, kehakuvandit kui seksuaalsoovi. Ebatervislik eluviis mõjutab seega kindlasti seksuaalelu, kuid veganlus ei ole tingimata tervislik toitumine.

Kuigi punase liha söömine võib suurendada põletikuohtu, ei ole seegi mõõdukas koguses halb, teab arst. «Kui sa ei söö just burgerit nii hommikusöögiks, lõunaks kui õhtuks, ei ole tarvis muretseda,» ütleb dr Kat Van Kirk.

PETA totus oma kampaanias ka uuringutele, kus on välja selgitatud, et palju flavonoide söövatel meestel on väiksem erektsioonihäirete risk. Flavonoide leidub näiteks maasikates, mustikates ja õuntes. Ja kuigi puu- ja köögiviljade söömine mõjub mehe seksuaaltervisele väga hästi, ei tähenda see, et peab veganiks hakkama. «Sa võid olla hea tervisega lihasööja, kes teeb regulaarselt tenni ja sööb palju flavonoide, täpselt nagu sa võid ka olla väga kehva tervisega vegan,» märgib seksuoloog dr Jessica O’Reilly.

Van Kirki sõnul ei ole tehtud uurimusi, mis tõestaks otseselt ära, et loomse toidu tarbimine rikuks mehe seksuaalsooritust. Pealegi ei võrdu mehe erektsiooni kestvus alati parema seksiga, sest nauding sõltub ka paljust muust kui ajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles