Kuus väikest asja, mida kõik inimesed on varastanud (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Miks ei suuda paljud meist vastu panna ja võtavad «kogemata» kaasa pastaka pangast või suhkrupaki kohvikulaualt?

Los Angelesi psühholoog Kerby Alvy ütleb, et kui vahelejäämise võimalus on väike ja tegu on asjadega, mis meie meelest peakski olema tasuta, siis muutuvad paljud ausad inimesed ebaausaks.

Reader’s Digest loetleb asju, mille taskusse libistamise vastu ei suuda enamik meist võimalusel panna. Tasub aga meeles pidada, et kuigi inimesed varastavad erinevatel põhjustel, ei suuda enamik meist lihtsalt adrenaliinilaksule vastu panna või siis arvame me, et meil ongi juba neile asjadele «õigus». Terapeudid aga panevad südamele, et kui väikeste ja pealtnäha tähtsusetute asjade varastamine muutub kompulsiivseks või viib suuremate vargusteni, tuleb kindlasti otsida abi.

Suhkrupakid

Sul on ilmselt kodus toos suhkrut täis, kuid ometi haarad sa kohvikust kaasa rohkem suhkrut, kui tegelikult antud hetkel oma joogi sisse paned.

Maitseainepakid

On sul sahtel, kust võib leida ketšupi- või sinepipakikesi? Muidugi võib tegu olla nende pakkidega, mis tulevad kaasa, kui toitu koju tellid, kuid tegemist on igal juhul toodetega, mida me kipume haarama ilma nende eest maksmata.

Pastakad

Igas kodus on pastakaid, mis on pärit ametiasutustest või kohtadest, kus neid tegelikult ei jagatud – sa lihtsalt haarasid selle ja «unustasid» tagasi anda.

Tualettpaber

Kontorist tualettpaberi varastamine on üks piinlikemaid asju ja sellega nõustuvad ilmselt kõik. Kuid ometi on väga paljud meist seda teinud.

Märkmikud

Hotellide juures on midagi, mis paneb ka muidu viksid inimesed imelikult käituma. Hotellidest varastatakse erinevaid asju – šampooni, palsamit, kreeme, märkmikke ja pastakaid.

Kolleegi lõunasöök

Tavaliselt leidub igas kontoris see üks inimene, kellest teatakse, et talle meeldib külmkapis reidi korraldada. Kellegi teise lõunasöögi varastamine on aga üks kõige tüütumaid harjumusi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles