Kas šokolaadi tohib külmkapis hoida?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa oled sooja suveilmaga šokolaadi igaks juhuks külmakappi pistnud, siis oled tõenäoliselt käitunud valesti. Kuid miks nii?

Tuleb välja, et šokolaadi peaks hoidma tavalisel toatemperatuuril ja isegi, kui on suvi ja tuba väga kuum, ei tohiks šokolaadi mingil juhul külma panna, kirjutab Daily Mail. Külmas olles kaotab šokolaad oma maitsenüansid ja muutub tuimaks. Seega tuleks seda hoida kuivas ja pimedas kohas.

Teine põhjus, miks šokolaadi külmikus hoidmine ei ole hea, on see, et siis tekib talle n-ö suhkrukaas. Kui hoida šokolaadi külmas ja võtta ta välja sooja õhu kätte, tekib kondensatsioon, mis lahustab teatud osa suhkrust ja kristalliseerub valgeks ja tükiliseks katteks. Peale selle, et see ei ole silmale ilus, muudab see ka šokolaadi tekstuuri ja maitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles