Sel nädalal toome teieni koostöös Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Nautilus peakoka Riho Heinmetsaga vahvaid ja isuäratavaid retseptiideid Rootsist.
Õhtusöögiidee Rootsimaalt: «Lutfisk» ehk aurutatud tursk
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lutfisk» ehk aurutatud tursk
Vaja läheb:
- 800 g tursafileed
- 1 kg kartulit
- 400 g rohelist hernest
- 200 g võid
- 70 ml valget veini
- 1 munakollane
Valmistamine:
Puhasta tursafilee luudest ja nahast. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta auruga või keeda tasasel tulel 8-12 minutit. Rohelised herned keeta soolaga maitsetatud vees umbes 4 minutit, serveerida võiga.
Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees, kuni on pehmed. Sulata või tasasel tulel ning sega vispeldades valgele veinile ja munakollasele, maitsestada soola ja pipraga (maitseks võib lisada hakitud tilli või estragoni).