Õhtusöögiidee Rootsimaalt: «Lutfisk» ehk aurutatud tursk

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aurutatud tursk
Aurutatud tursk Foto: Borjomi

Sel nädalal toome teieni koostöös Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Nautilus peakoka Riho Heinmetsaga vahvaid ja isuäratavaid retseptiideid Rootsist.

«Lutfisk» ehk aurutatud tursk

Vaja läheb:

  • 800 g tursafileed
  • 1 kg kartulit
  • 400 g rohelist hernest
  • 200 g võid
  • 70 ml valget veini
  • 1 munakollane

Valmistamine:

Puhasta tursafilee luudest ja nahast. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta auruga või keeda tasasel tulel 8-12 minutit. Rohelised herned keeta soolaga maitsetatud vees umbes 4 minutit, serveerida võiga.

Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees, kuni on pehmed. Sulata või tasasel tulel ning sega vispeldades valgele veinile ja munakollasele, maitsestada soola ja pipraga (maitseks võib lisada hakitud tilli või estragoni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles