Kuidas kohtinguäpid mõjutavad meie vaimset tervist?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tänapäeval on väga popid erinevad virtuaalsed kohtingurakendused, mis lasevad pealtnäha kerge vaevaga inimestega tuttavaks saada. Sellegipoolest ei pruugi kohtinguäpid nagu Tinder mõjuda hästi meie vaimsele tervisele.

Tuleb välja, et pikaajaline kohtinguäppide kasutamine võib viia ärevuseni ja isegi depressioonini, kirjutab Elite Daily. Alguses võib küll äpp tunduda äge, kuid pikapeale, kui õiget partnerit pole leitud ja tuleb ka tagasilükkamisi, siis võib selle efekt olla pigem negatiivne.

Samuti võib pidev äraütlemine tekitada madalat enesehinnangut, muremõtteid ja lootusetust. Peale selle kipuvad inimesed kohtinguäpis kergemini suhteid lõpetama ja isegi, kui selleks pole sügavat põhjust. Seda tekitab illusioon, et valik on väga suur ja milleks jääda ühe juurde, kui äkki leidub keegi veel parem. See aga viib lõputu rahulolematuseni ja tekitab stressi.

Sellegipoolest ei tähenda see, et kohtinguäppe ei peaks üldse kasutama, vaid küsimus on pigem selles, et kuidas neid kasutada. Põhiline reegel on, et selliseid äppe ei tohiks võtta liiga tõsiselt ja personaalselt. Samuti on tervislikum kasutada neid mitte iga päev, vaid aeg-ajalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles