Maitseainesegu, millel on tugev meditsiiniline toime

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Nelikümmend täiskasvanut vanuses 50-90 kannatasid tõsise haiguse käes. Lahendus leiti köögikapist.

India toitudes armastatud karri maitseainesegu ei anna vaid erksat värvust, aga ka panuse tervisesse. Karri parandab keskealiste inimeste mälu ja tuju. Siin on üks aga – seda tuleks süüa iga päev.

California ülikool Los Angeleses uuriti kurkumiini positiivset mõju Alzheimeri haigetele. Ülikoolis töötav doktor Gary Small ei osanud selgitada, kuidas maitseainesegu taolist mõju inimesele avaldab, kuid üheks põhjenduseks võib olla selle mõju aju põletikku vähendada.

Igale katsealusele antu platseebot või kurkumiini 90 milligrammi kaks korda päevas. Kuue kuu jooksul jälgiti nende veresisaldust. Kolmkümmend vabatahtlikku läbisid ka skänneeringu, kus vaadeldi märke Alzheimerist.

Pärast 18 kuud avaldati, et neil, kes võtsid kurkumiini, paranes oluliselt mälu ja tähelepanuvõime. Mälutestide tulemused parandesid lausa 28 protsenti. Osalejad, kes said platseebot, püsisid muutusteta. Ka ajuskänneeringud näitasid kahes aju osas oluliselt vähem Alzheimeri märke kui platseebot saanud osalejatel, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles