Magustoiduidee Rootsimaalt: vanilje-riisipuding

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanilje-riisipuding
Vanilje-riisipuding Foto: Borjomi

Sel nädalal toome teieni koostöös Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Nautilus peakoka Riho Heinmetsaga vahvaid ja isuäratavaid retseptiideid Rootsist.

Vanilje-riisipuding

Vaja läheb:

  • 100 g pudruriisi
  • 3 munakollast
  • 300 ml vahukoort
  • 50 ml piima
  • 1 vaniljekaun
  • 120 g suhkrut

Valmistamine:

Sega munakollased suhkruga. Piim ja vahukoor lasta keema tõusta ja lisada vaniljekaun, lase tõmmata umbes 10 minutit. Valmis segu lisada munadele ja keeta tasasel tulel kuni paksenemiseni. Riis keeta poolpehmeks, lisada muna-piimasegu ning keeta tasasel tulel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles