Teistmoodi hommikusöögiidee: leivata kanavõileib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanavõileib
Kanavõileib Foto: Ragne Värk

Kui hommikusöögirutiin puder-omlett-võileib on ära tüüdanud ja otsid vahelduseks uusi ideid, mida lauale panna, siis see retsept toimib ideaalselt toitva hommikusöögina. 

Eriti hästi sobib see ka siis, kui oled näiteks saiast-leivast loobinud. Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk pakub välja ühe tervisliku retsepti, mida hommikusöögiks või vahepalaks valmistada. Tegemist on justkui võileivaretseptina, kus kanahakklihast valmistatud kotlet toimib saia-leiva asemel.

Vaja läheb:

  • 450 g kanahakkliha (rinnafileest)
  • soola, pipart
  • 1 küps avokaado
  • 1 tl pressitud laimi mahla
  • 2 sl Kreeka jogurtit
  • 6 tomativiilu
  • 2-3 sl riivitud parmesani
  • koriandrit

Maitsesta hakkliha soola ja pipraga, vormi massist kuus kotletti ning prae need pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuiks. Püreesta avokaado viljaliha koos laimimahla ja Kreeka jogurtiga püreeks. Jaota avokaadosegu kotlettidele. Aseta peale tomativiil, maitsesta soola-pipraga ning seejärel raputa peale parmesani. Lisa mõned koriandrilehed kõige peale. Serveeri!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles