Galerii: Paavst laulatas ootamatult lennusaatjad 11 kilomeetri kõrgusel

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui mõelda kõige pöörasematele kohtadele, kus abielluda, siis ootamatu abielu keset lennureisi kuuluks kindlasti nende hulka. Kui paavst Franciscus kuulis, et lennusaatjatest paar ei saanud kirikus abielluda, tegi ta ettepaneku nad seal samas laulatada. 

18. jaanuaril juhtus midagi ajaloolist - kunagi varem pole ükski paavst kedagi lennul laulatanud. 39-aastane Paula Podest ja 41-aastane Carlos Ciuffardi laulatati 11 kilomeetri kõrgusel paavst Franciscuse enda poolt.

Kuigi paar registreeris oma abielu juba kaheksa aastat tagasi, oli saatusel neile teine plaan. Kirikliku tseremoonia ajal tabas nende kodumaad Tšiilit maavärin, mille tulemusena kiriku kellatorn kokku kukkus ning nad olid sunnitud pulmad katkestama.

Kui paavst lennuki ees meeskonnaga pilti tegi, sattus paar temaga juttu ajama ning rääkisid muuhulgas ka enda perest ja elust. «Järsku ta küsis meilt, kas oleme ka kiriklikult laulatatud,» meenutab Ciuffardi. Paula ja Carlos rääkisid talle maavärinast ja pooleli jäänud tseremooniast. Kuna paar paavstile meeldis, küsis ta, kas nad tahaksid kohe praegu tseremooniat läbi viia. 

Nõnda viis paavst Franciscus lennul läbi laulatuse ning kirjutas neile käsitsi ka abielu sertifikaadi. Paavst ise loodab, et see innustab teisigi paare abielu sõlmima, kirjutab EliteDaily.

Paavst Franciscus on Lõuna-Ameerika riikide tuuril. Riikide vahel reisimiseks kasutab ta oma kaaskonnaga liinilende, kirjutab Travel+Leisure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles