Kolme sammuga rahaasjad kontrolli alla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Tänapäeva kaartide ja viipemaksete maailmas on lihtne kaotada igasugune järg enda kulutustes ja rahalises seisus. Siin on kolm sammu, et taas kontroll enda kätte haarata.

Vaata igal hommikul kontoseisu

See on sama nagu kaalujälgimine. Inimesed kipuvad tihti kaotama järje enda kontoseisule ning see viib hiljem halbade üllatusteni. Kontrolli igal hommikul enda rahalist seisu, et teaksid, mis on sinu võimalused.

Pane paika eesmärgid

On sul plaanis sel aastal osta uuem auto või teha järgmisel aastal korteri jaoks sissemakse? Ehk plaanite pulmi? On hea, kui eesmärgid on silme ees. Kui tead täpselt, mis sind ees ootab, on sul lihtsam ka rahaasjades reaalsustaju säilitada.

Tee eelarve

Kas tead täpselt, palju jääb sulle igakuiselt raha kätte? Arvuta maha maksud, püsikulud ning vaata, millega pead toime tulema. Kui tahad ka pisut koguda, on selle eelarvesse kirjutamine vajalik. See aitab pidada kulutustel järge.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles