Populaarset viljakusmonitori süüdistatakse 37 tahtmatus rasedusjuhtumis

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Euroopa Liidu sertifikaadiga populaarne äpp on saanud süüdistuse 37 naiselt, kes viljakusmonitori kasutades tahtmatult rasedaks jäid. Rootsi haigla, kust naised abordi võimalust otsisid, küsitleb rakenduse usaldusväärsust kohalikelt võimudelt.

Rakendust nimega Natural Cycles, mis on saadaval nii Google Play kui Apple´s App Store´is, kasutab rohkem kui 500 000 inimest 161 riigist, kirjutab Cosmopolitan. Selle kasutamiseks sisestavad naised iga päev kehatemperatuuri ning selle järgi prognoosib rakendus kasutaja ovulatsiooni. 

Teoorias, vältides kaitsmata vahekorda viis päeva enne ja kaks päeva pärast ovulatsiooni, on võimalik rasestumist vältida. Natural Cycles rakenduse loojad lubavad kasutajale 93 protsendist efektiivsust. 37 inimest 668-st, kes pöördusid 2017. aastal vahemikus september ja detsember abordi tegemiseks Södersjukhuset haiglasse, olid kasutanud raseduse vältimiseks Natural Cycles äppi. 

Rakenduse loojad ise antud numbrit suureks ei pea: «Meedias mainitud numbrid pole üllatavad, arvestades rakenduse populaarsust ning efektiivsuse näitajat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles