Viis ohumärki, et sa oled partnerist liiga sõltuvuses

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuigi suhtes olemise eesmärk ongi see, et koos aega veeta, siis sellegi poolest vajab iga inimene ka oma isiklikku ruumi ja vabadust. Liigne üksteisest sõltumine võib pikemas perspektiivis kahjuks tulla. 

  1. Sa ei ole peaaegu mitte kunagi üksi. See, et sa oled suhtes, ei tähenda, et sul ei eksisteeri enam sõpru, vanemaid ja töökaaslaseid, kirjutab Elite Daily. Vahelduseks teiste inimestega suhtlemine tuleb ka suhtele kasuks.
  2. Partneri huvidest saavad ka sinu huvid. Selles ei ole midagi halba, kui sinu hobid jäävad seejuures alles, kuid kui partneri tegemised hakkavad domineerima, siis pole see hea. Sinu huvid teevad sinust selle, kes sa oled ja seda ei tohiks ära unustada.
  3. Sa püüad olla partnerile meelejärele. Oluline on jääda iseendaks ja mitte pidevalt üritada olla selline nagu su partner soovib. Fakt on see, et kui partner sind armastab, ei ole sul vaja ennast muuta.
  4. Sa oled pidevalt vihane. Suhteterapeutide hinnangul on pidev ärevus, armukadedus ja vihapursked partneri suhtes sõltuvuse ohumärk. Selle taga peitub aga hirm, et partner ei pööra sulle äkki piisavalt tähelepanu.
  5. Sa ei julge teatud teemadest rääkida. Sa karad, et teatud teemad võivad partnerit ärritada ja teie koos olemise tasakaalu rikkuda. See aga tähendab, et sa sõltud liialt teievahelisest sidemest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles